Över 35 adventskalendrar du hittar alla >här< 

Soso Factory

I en saltgruva i San Pedro, Murcia, strax intill ett naturreservat i södra Spanien, flyter små, fina och mycket lätta saltkristaller på ytan i vattenreservoarerna. Här skördar man saltet på samma sätt som man gjorde för mer än hundra år sedan; för hand, på sommaren, med traditionella metoder. Det här saltet blir sedan basen i de flesta av Soso’s salter.

För att låta en hel värld av finsmakare upptäcka det fantastiska saltet ville företaget förnya sig. Uppdraget gick till den spanska formgivaren Eduardo del Fraile. Målet var att hitta en förpackning som skulle sticka ut och förändra stilen i både delikatess- och kryddhyllan. Projektet och varumärket namngavs Soso, som betyder ”saknar salt” eller ”ont om salt” på spanska. Lösningen blev i form av ett ägg. Ett ägg är en perfekt behållare. Dess eget skal är själva förpackningen. Soso har olika typer av salt, för matlagning med olika smaker, därför valde man att låta färgen på varje ägg spegla de olika salternas smak.